Аерофлот оглави годишната класация за най-пунктуална авиокомпания в света за 2019 година, а

...
Аерофлот оглави годишната класация за най-пунктуална авиокомпания в света за 2019 година, а
Коментари Харесай

Годишни класации определят най.-безопасните и най-точните авиокомпании

„ Аерофлот ” оглави годишната класация за най-пунктуална авиокомпания в света за 2019 година, а  „ Шерметиево ” – за най-пунктуално летище, оповестява Дейли мейл, базирайки се на данни на компанията за анализи Cirium.

На второ място след съветската компания е японската All Nippon Airways, а на трето – американската  Delta Air Lines, която е приета и за най-пункталната в САЩ.

Според цитираните данни през 2019 година 87% от излитанията на „ Аерофлот ” са били тъкмо по разписание,  86,3% - на All Nippon Airways и 85,7% - на Delta Air Lines. Четвърта е бразилската авиокомпания Azul (83,5 %), а на пето място е Japan Airlines (82,2 %).

От летище " Шереметиево " 95,01% от автобусите са изхвърчали в точния момент. След него са аерогарите  Guangzhou BaiyunInternational (92,52%) и Shanghai Pudong International (91,04%).

Компанията Cirium, която се занимава с разбори на данни за пътешествия, всяка година прави сходни ранглисти, учредени на информация за 100 хиляди полета. Анализаторите на компанията одобряват, че един полет е осъществен в точния момент, в случай че самолетът е бил на пистата за политане в рамките на 15 минути от оповестеното за тръгване време.

Порталът AirlineRatings.com пък разгласи кои са най-безопасните самолетни компании на света за миналата година. Според тази ранглиста това са австралийската Qantas, следвана от новозеландката Air New Zealand и тайландската EVA Air.

Авиокомпаниите са били оценени по разнообразни критерии като експлоатационния период на самолетите, броя авиокатастрофи и  сериозни повреди, броя и резултатите от инспекции на летищните управляващи, доходност и др.

Съставителите на класацията означават, че австралийската компания е водач по индикатори, свързани с работата на екипажа и потреблението на система за автоматизирано кацане благодарение на навигационни сателитни системи (Global Navigation Satellite Systems, GNSS). Освен това Qantas експлоатира система за мониторинг на моторите в действително време, тъй че възможни проблеми да бъдат забелязвани още преди да доведат да съществени повреди на въздухоплавателния апарат.

Освен първите три - Qantas, Air New Zealand и EVA Air измежду двадесетте най-безопасни компании са още превозвачи като Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic Airlines, TAP Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus и KLM.

Също по този начин уеб сайтът показва и Топ 10 на най-безопасните нискотарифни авиокомапии. Това са Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, JetBlue, Volaris, Vueling, WestJet и Wizz, пише  iNews.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР